En hyffsad träningsvecka

Börjar komma igång ordentligt efter Monstret nu även om min högerfot fortfarande har sviter kvar. För att jag ska vara riktigt nöjd med en träningsvecka så bör den uppfylla vissa krav. Tyvärr är det alltför ofta det är svårt att nå dem. Ett av dessa mål är att träna varje huvudgren minst 2 ggr/vecka. (paddling, löpning, cykel). Det gör ett minimum av sex pass/vecka. Inte så svårt kanske. Sen ska minst 2 pass i veckan vara intervaller (eller annan högintensiv träning). Förra veckan körde jag 4km terräng i tävlingsfart, Tempo tävling 24km på landsvägcykel och sen en kort MTB-orientering. Klart godkänt alltså. Sen bör man få med ett riktigt långt pass på minst 3 timmar för att vänja kroppen att vara ute länge. I helgen gjorde jag och min BAMM/FEM partner Rikard en mastig MTB-tur i fjällen. På ett dygn blev det ca 75 km och 10 timmars aktivitet. Helt klart att tufft ”pass” men samtidigt otroligt härligt och stimulerande att vara i den miljön. (färdades delvis bakvägen på fjolårets Monsterbana). Ett annat personligt mål är att förbättra löpningen så där vill jag minst springa 4 mil i veckan. Förra vecka nådde jag målet precis på mina fyra löppass. 4 pass på cykel blev det också men eftersom jag valde att vila på söndagen så blev det bara ett pass i kajaken. Inte helt bra men eftersom veckan ändå blev över 19 timmar med träning så får man kanske inte gräva ner sig. Paddlingen är det som brukar vara svårast att få till då det tar minst 30-40 min i extra ”ställtid” att komma igång och det är också den gren där jag har minst med sparring. Måste försöka förenkla kajakförvaringen så det är enklare och snabbare att komma iväg på sjön! Som sagt en bra, hyffsad men ändå inte helt godkänd träningsvecka!? Och sen ska man ju inte glömma att träna inlines, canadensare, jumarering, luftmadrass och simning! Inte lätt att vara multisportare… Tyvärr så slet långpasset som avslutades i spöregn mer än nödvändigt och denna vecka fick börja med en vilodag extra. Får se hur det går nu… Målet var att köra Finnmarksturen men det verkar bli svårt att komma iväg!

Så detta blev min debutblogg! Träna smart! //Arvid

Annonser
Det här inlägget postades i Explore Sweden. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En hyffsad träningsvecka

 1. Henrik skriver:

  Tycker du ska vara hur nöjd som helst! Det här är ju en toppen vecka! Du har ju ändå ett jobb att sköta också!

 2. Therés skriver:

  Tycker att du ska vara nöjd med din insats Arvid! Haha, du ska bara veta vilka problem jag har att ”finna” tid till mina mål/vecka..haha. Inte RIKTIGT samma liga kanske men…

 3. Jörgen skriver:

  Ja, det var ju en knappt hyfsad vecka. 😉 Nä, du verkar vara igång ordentligt nu, bara att fortsätta! Jag brukar klämma in några intervaller även på distanspassen på cykel, så får man både ock. Och är man flera stycken kan man ju avsluta med ett litet lagtempo de sista tre milen eller så. Blir nog ingen Finnmark för mig, kör lvg-tävling på söndagen istället.
  ha det gott
  /J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s