Statkraft AR värvar två meriterade tjejer

Vi är väldigt glada över att vi nu gjort klart med två starka tjejer inför årets säsong.
Först ut, Cecilia Thomasson som drar på sig Statkraftströjan. Cissi är framförallt väldigt stark på cykeln, i bakfickan har hon SM-guld i MTB-OL och har även tävlat internationellt. I somras tog hon Sveriges första pallplats i seniorsamanhang på en WC tävling i Tjeckien.

bild 2

Cissi visade i helgen att hon är en riktig ”multitalang”, hon styrde först kosan till Ö-vik och plockade hem ett SM silver i Skid-OL. Åkte tillbaka till Umeå och tog en andraplats bara 4 minuter bakom Josefina Wikberg i den årliga vintertriathlontävlingen ”vinterk(r)ampen”. Mixlagen kommer att drömma mardrömmar inför fjällcyklingen på årets lång-SM i multisport, helags 24h, var så säkra det kommer att gå undan!
bild 5

Vårt andra nyförvärv behöver ingen närmare presentation för de som hängt med i multisportvärlden. Martina Höök har tävlat på högsta nivå och har bla. 2 bronsmedaljer från världsmästerskapen i adventure racing. Martina  är en komplett multisportare och kommer att tillföra laget massor. Bilderna är från Stockholm extreme 2012 då Martina tävlade med oss, foto Andreas Strand.
Statkraft-AST-108-8810

Statkraft-AST-116-8906

Vi återkommer med en längre presentation av tjejerna. Det blir en tävlingssäsong att se fram emot!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Statkraft AR värvar två meriterade tjejer

 1. Vad kul! Grattis till Statkraft för en gedigen värvning. Förutom två grymt bra tjejer, så har ni också värvat de två tjejerna med tyngst hår i hela multisportvärlden. =)

 2. Mattias skriver:

  Härligt! Bra värvningar! Hur var det med håret Martina, var det 1 kg du klippte bort, men fanns ändå 1.5 kg kvar. 😉

  • hawktinna skriver:

   Helt rätt! Men se det så här: Cissi klipper bort 2 kg (gör ca 2 ml/kg/min) och för mig 1 kg (ca 1 ml/kg/min) skulle kanske ge ca 10 sek på 10 km uppförslöpning. Men: Däremot skulle Cissi tappa lite i utförskörningarna (ja, hm, själv hinner jag bromsa så min accelerationshastighet har inte SÅÅÅ stor betydelse) på en ”hair-cut” pga sänkt accelerationsförmåga. Springer vi platt eller cyklar platt så har håret helt enkelt mindre betydelse, ca kg^0,39 (plattcykel) löpning (ngt mindre än uppför).
   Andra nackdelar med klippt hår är att en hoptovad fläta inte behöver någon skötsel under en flerdygnstävling, jämfört med lösflygande hår… =)
   Så, jag tror vi tränar lite till för de 1-2 ml som håret i värsta fall skulle innebära….

   • Cissi skriver:

    Alltså, diskuterade det här med min syrra under vasahelgen och vi kom båda fram till att mitt hår max kan väga 500g, efter många försök till vägning. Det är trots allt väldigt mycket luft i dem där tovorna 🙂 Men den dag jag klipper av det så ska jag såklart väga det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s