Hallstabacken och Åre…

Spänningen är snart total runt om i multisportsverige, nästa helg är det dags att göra upp i Åre, multisportens bäste herr och dam ska krönas efter 25 km forspaddling, löpning uppför Skutan ner till Huså och sen cykling tillbaka till Åretorg där champagneflaskorna står och väntar… Haglöfs Åre Extreme Challenge 2013 är inte bara fullsatt utan också vässat till spetsarna av vältränade personer som alla vill vara med där allra högst upp på pallen. Ifjol kom jag in på en 10:e plats, Arvid en 11:e plats tätt jagandes efter mig och Peter på en finfin 6:e plats. Till detta år känns topptiolistan än mer åtråvärd att hamna på…. Nu med lite mer av FJS-killarna samt Haglöfs-Silva gänget så kommer det att bli hårda duster längs banan, var så säkra…

Några är redan i Åre och nöter på banorna, andra springer upp- och nedför mindre och större berg runtom i landet, allt för att härda benen och kroppen inför tävlingsdagen.

Idag tog jag och körde en liten höjdmeterscheck i Hallstabacken hemma i Sollefteå. Började med en stunds löpning och bytte sen till cykel och avverkade de allra bästa mountainbikestigarna kring Hallstaberget. Lite småseg känsla i början av passet men riktigt bra i slutet.

Skulle man bo här i Sollefteå så skulle man inte bara bli bra på att cykla uppför och nerför, man skulle få byta bromsklossar väldigt ofta också. Här några bilder från dagens pass:

bild 3Hallstaberget har fått ett lyxhotell, grymt fint…!

bild 2

bild 4

bild 3

Hoppas att träningen inför ÅEC går bra för alla er som ska köra och hoppas att ni andra följer med och hejar på oss Statkraftare längs banan!

/Henrik

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s