Efter ÅRE…

En vecka har gått och uppladdningen och uppståndelsen inför Haglöfs Åre Extreme Challenge (HÅEC) är över för denna gång. Mästarnas mästare är krönt, en av årets absoluta höjdpunkter i multisportsverige är förbi och lämnar en tomhetskänsla efter sig…. man ställer sig frågan – vad hände egentligen?….är det över nu… träningsdagböckerna gör en liten peak och försvinner in i dimman…. några lever kvar på prestationen, adrenalinet…..andra stannar upp och tar en paus – för att det behövs, samlas kraft… för att komma igång….. men var så säkra, på alla håll dammas träningsdagböckerna av igen, luften är renad – dimridån lättar…. tomhetsutrymmet väller över av motivation, ny energi och jävlaranamma… innan man vet ordet av det springer man backintervaller, väger jackor, testar skor, funderar med stavar utan stavar?, paddlar fors, springer in och ut ur affärer för att hitta den där sista grejen…

På startlinjen till årets upplaga stod jag och Peter. Arvid hade tyvärr dragits med lång förkylning och kunde inte delta och var istället med och assisterade. Martina och Cissi hade heller inte möjlighet att delta i årets upplaga.

start

Andra året för mig i Åre och första gången i forsen så lite nervöst var det allt, kände mig rätt stabil på genompaddlingen så ett större missöde skulle bara bero på dåligt fokus och inte på nåt annat… pang! Startskottet gick, var inte riktigt beredd men lika bra det bara börja att mata, tyckte att jag paddlade rätt fort men det gjorde visst alla andra också….nånstans runt 30e plats in mot första forsen, fegade lite men tog mig förbi några tidiga badare.

DSC01155

Lagkamrat Peter (bliden ovan) går som tåget på paddlingen och hänger med i täten utan större problem. Tyvärr tvingas Peter att bryta en bit in på cyklingen pga en kropp som strejkade över skutan och  inte ville köra hårt idag, riktigt tråkigt men vet att Peter kommer igen!

DSC01156

Tappade lite av kraften efter vi passerat e14-bron men höll mig kvar i en och samma grupp in mot växlingen vid Åre torg, upp ur kajaken jämte André Jonsson (=bra löpsällskap över skutan) benen kändes väldigt rappa, dock rejält pissnödig. På med camelbak och stavar (tack Stefan!) och sen iväg upp mot toppen. Lättade på trycket så fort jag lämnat byn och började sen jakten på placeringar…

Hade sett framemot löpningen, visste att jag här hade ett av mina vapen, men trots rejält kämpande för att komma in i något slags tempo så hände inget…försökte röra benen fortare men det gick inte, jag kommer igång, jag kommer igång tänkte jag uppför hela tottliften men den riktiga känslan kom aldrig…

Sprang ca 8 min långsammare än ifjol = icke godkänt alls… kämpade mig igenom löpsträckan och försökte njuta lite av vyerna från toppen

DSC01163

In till växling i Huså, rätt sugen på att cykla istället för att springa..

IMG_1108

IMG_1110

Inledde cykelsträckan väldigt lugnt, hade inte kört nya bansträckningen men var upplyst om att det var en tuffare avslutning än förra året. Åt och drack rejält och trampade ur benen. Kändes helt OK efter ett stund, körde om några och kom efter ett tag ikapp André som dock hittade nya krafter i samma veva och drygade ut avståndet till mig.

Bombade på riktigt hårt i utförslöpan ner mot Björnen i förhoppning om att komma ikapp igen men André körde riktigt starkt och var inte inom synhåll i när jag gick in i sista långa uppförskörningen. Höll ihop i ett bra tempo in mot mål på avslutande halvan av cyklingen och var till min glädje rätt fräsch i slutet jämfört med ifjol (troligen pga en långsam löp).

I mål som 11e man, kan inte vara helt missnöjd med det, var några som låg framför som tvingades bryta och trots dålig känsla på löpningen (och paddlingen även om det var lite mer väntat…) så var det långt upp till mer framskjutna placeringar.

Björn Rydvall segrade på imponerande och mycket välförtjänt sätt, årets mästare och Kung av Åre!

björn-tuff-face

Nästa år kör vi igen…

/Henrik

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Efter ÅRE…

  1. Mattias skriver:

    Bra jobbat! Nästa år då blir det åka av!

  2. Björn skriver:

    Tack Hank. Det var din sparring på ”Väg I” som gjorde det. var inte hälften så trött på skutan som när vi tränade i Tavelsjö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s