Handskarna kastade

Verkar ju vara poppis med etapplopp nuförtiden, om man inte tar sig till Kina får man pyssla ihop ett eget. På lördag anordnade Obbola IK Cykel, Obbola MTB challange, ett 5 mil långt MTB lopp på en svinkul och rätt teknisk bana. Har delvis lagt kajak och löpningen åt sidan för att ”levla” på cykeln nu på höstkanten. Starten gick och efter några kilometer var vi en klunga på 4 personer som gått loss.

Startfoto: Claes Holmlund & Magnus Andersson

Efter halva första varvet gasade Piteåcyklisten på, var rejält laddad och hade inte tänkt släppa någon idag! Buggarna sved och tungan hängde värre än en Golden på Mallis. Fick släppa och de två lite smartare killarna hann så klart ikapp. Återhämtade mig dock bra då Epicen verkligen är ett vapen på den här typen av bana med nästan uteslutande stig. Ute på andra varvet punkterade tyvärr ena killen och vi blev två som fick göra upp och andraplatsen. Taktiken var att gå hårt på de tekniska partierna och nöta ut, reservplanen var att rycka vid de backiga och snitslade ”publikslingorna”

häll
foto: Claes Holmlund & Magnus Andersson

Taktiken lyckades och andra platsen bärgades. Jan Lundman som vann drygade ut och vann komfortabelt. Jan är en teknisk herre och har bla SM-medaljer i downhill.

På söndag anordnades Umeås första Salomon Ultratrail, 48km stiglöpning längs tavelsjöleden från tavelsjö till Bräntberget i Umeå.

start ultratrail foto: Andreas Strand

Hade bestämt mig för att ta det lite lugnare och hamnade i en grupp som höll lagom fart.

Ultratrailfoto: Andreas Strand

Vid Hamptjärnsstugan fångade Ultraspionen Erik mig på bild och jag låtsades le för att inte se trött ut.
1185064_10151853701326489_1771223321_n
foto: Erik Johansson

Kände mig oförskämt pigg och ökade tempot markant den sista milen, lämnade gruppen och hann ikapp två stackare som såg ut att lida av krampande lår. Fantastisk tävling, med enastående väder.

Nästa år lär det dock inte bli lika trevligt. Utmanad i en dödskamp av Ultraerik och Simon. En helkväll på Bishops i potten. Psykningarna har redan inletts och man skulle kunna tro att dessa herrar lurat in mig i ett bakhåll. Simon meddelade dagen efter att han bokat ultralöpläger på Mallis och OL-läger i Portugal. UltraEriks evil masterplan vågar jag inte ens tänka på.

Stämplar ut nu, hare gött //Peter
AST-2279-3983
foto: Andreas Strand

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Handskarna kastade

  1. Ping: Ännu mer fina bilder från Ultran! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s