SM-guld i Skidalpin sprint, SM-veckan 2014 (Umeå)

Det tog inte särskilt lång tid in på det nya året förrän det var dags för tävlingspremiär! Under SM-veckan i Umeå arrangerades en sprint i Skidalpinism på Bräntberget. En skidbacke på ca 50 höjdmeter (som har frekventa besök av oss alla multisportare som bor i krokarna) utgjorde arena för en sprintbana i just Skidalpinism. Ett superbra arrangemang som säkerligen gav alla deltagarna mersmak.

AST-2023-7941

Skidalpinism är nog en av de mest kompletta skidsporterna, stor i alpländerna men än rätt så liten och okänd i Sverige. Skidalpinism går ut på att så snabbt som möjligt ta sig runt en bana som går både uppför och nerför bergstoppar. Stighudar under skidorna för att ta sig uppför, vilka tas av på toppen och hälen låses i den alpina bindningen för utförsåket, oftast bland fjällbjörkar eller annan opistad terräng. Det räcker inte bara med bra flås alltså, man måste behärska en hel del tekniska moment samt ha koll på hur man åker snabbt utför.

Denna gång var dock berget lite mindre och banan mer publikvänlig. Martina tog sig igenom kval-heaten utan bekymmer och höll hårt tempo i finalen och vann SM-guldet efter tät kamp med Josefina Wikberg (Haglöfs-Silva). 

AST-2124-8479

Martina passerar mållinjen som 1:a och vinner guld i det första svenska skidalpina mästerskapet i sprint.

AST-2026-7976

AST-2131-8525

Tävlingarna direktsändes i SVT och Martina fick ställa upp på en segerintervju i Vinterstudion! Hela sändningen finns på nedan länk (ett tag till?). Kolla gärna!

http://www.svtplay.se/video/1711147/18-1-09-30

Jag, Henrik, ställde också upp och gav järnet men blev utslagen i semi-finalen efter en spurtstrid om sista finalplatsen.

AST-2051-8082

Hade i alla fall lyckan med mig vad gäller att få ett fightingface på bild! Stort tack Andreas Strand för nedan bild och alla de övriga. På topp som vanligt!

AST-2014-7898

Nu verkar vintern äntligen vara här på riktigt, bådar gott för både bra skidåkning och vintercykling. Min och Peters cykel sitter och tuffar på en postbil i skrivande stund. Kan bli ett riktigt bra veckoslut med andra ord!

Kör hårt (och smart!)

Henrik

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s