Perfekta vinterstigar och epic-premiär

Årets cykel är nu här, ihopskruvad och invigd! Jag har ju i princip alltid kört hardtail men blev i år tipsad om att det är dags att gå över till heldämpat i och med den nya ”epic-modellen” som kommit till 2014. Denna cykel är lite mer kompakt än tidigare epicmodeller, 29″ och med en klinga fram. Väldigt clean och inte så mycket överflöd, intern vajerdragning och smarta detaljer. Funkar t.ex med två flaskställ i srtl M och har särskild hållare, SWAT-kit, för att montera slang m.m. på ramen.

bild 1

Hur kändes den då? Ställde in sadelhöjd m.m på känn och hamnade i rätt position direkt. Jag är 178 cm och passar perfekt på en Medium (17,5″) hoj. Drar iväg i hög fart och märker genast att cykeln är stum och accelererar snabbt, lite som min förra hardtail. Viker in i gammliaskogen som vi bor alldeles in till, ca 10 cm snö i terrängen men tackvare friskusvågen som går i samhället var alla stigarna perfekt upptrampade och egentligen bättre än på sommaren. Kör på rätt hårt och inser till min förtjusning att så här enkelt och ledigt har jag aldrig cyklat. Dämparna (brain) gör sitt jobb galant trots ett par minus och det känns som att det går att cykla över hinder på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Nu var det ju första turen och man är ju lite överladdad i vanlig ordning men vill nog sticka ut hakan i alla fall och påstå att för egen del har jag nog aldrig suttit på en roligare cykel som dessutom känns lätt och kvick…lite som att köra downhill (tidigt 2000-tal) och XC på en och samma gång!

bild 2

bild 3

Imorgon är det dags för tur nr 2…den ”planerade” längdskids-staknings-satsningen får nog stå åt sidan ett tag till. Trevlig kväll!

/Henrik

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Perfekta vinterstigar och epic-premiär

 1. André skriver:

  Kul att äntligen välkomna dig till heldämpning. Det var dags nu 2014…

 2. Jan Erik skriver:

  Med den där kanske det blir några gånger överst på pallen i sommar :-):-)

 3. Jerker skriver:

  Jag har en likadan som din, upplever precis samma känsla.

 4. henberg skriver:

  Japp det var på tiden André! Japp vi får hoppas Jan Erik….borde ju vara min tur på tolvtjärns snart? 🙂 Jerker: Kul att du också gillar den! Ser framemot att testa även på snöfria stigar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s