Tävlingsrapport från Le Grand Tour, Filipstad

En dryg vecka sedan jag, Henrik, och Peter trampade över mållinjen i ett soligt och vårigt Filipstad. Karlstad Multisport med Erik Pütsep i spets arrangerade en av de bästa 24h tävlingarna som jag kört på länge. Banan mätte dryga 20 mil med ca 11 mil cykel och knappa 5 mil till fots respektive kajak. Terrängen kring Filipstad med djupa värmlandsskogar var som klippt och skuren för en riktig AR- tävling. Tror aldrig att jag cyklat på så fina cykelstigar på en multisporttävling innan, paddlingen i kanaler mellan olika sjösystem och löpningen i de fina skogarna gick inte heller av för hackor. Visst är det kul med höga berg och ”exponerade” banor men ibland är det bästa just att få kriga på i skogen med terrängen som  största utmaning. Nedan en bild från prologen. Alla bilder från Karlstad Multisport, Marcus Jonsson.

ph2

Tävlingen inleddes med en kort prolog (löpning + MTB) och sedan en längre löpning med en firning i ett gammalt gruvområde innan vi fick hoppa i kajakerna. Efter löpningen låg vi kring 5e plats, vi gick på lagom hårt och gjorde en bra orintering. Nedan en bild från firningen strax innan växling till kajak.

he4

På förhand visste vi att det skulle vara väldigt svårt att slå Haglöfs-Silva med Mattias och Robert men andra platsen var relativt ”öppen” med Sonny och Christer i AROS som största rivaler. Deras styrka låg på framförallt löpningen medan vi kände oss lite säkrare på paddlingen.

Efter halva paddelsträckan var vi uppe på 2:a plats bakom Haglöfs-Silva och höll ett bra tempo. Nedan strax innan en av de sista kontrollerna på paddlingen.

pa2

Vi klarade paddelsträckan utan pannlampor och kom in lite frusna till start/målområdet där vi bytte om till torra kläder och fick i oss lite käk innan vi gav oss ut på nattens cykling som pågick tills gryning. Under cyklingen gjorde vi relativt tidigt ett sämre vägval som resulterade i en onödigt lång trekking och mycket tid som gick förlorat. Här tog sig Sonny och Christer förbi och fick en lucka på dryga 20 minuter. De var alltså nu nya tvåor och vi på tredje plats.

he3

cy1

Efter den långa nattcyklingen kom vi in till TA3 där vi lämnade cyklarna för en 18 km lång orientering till fots. Här gjorde vi tidigt ett misstag som kostade oss 3:e platsen. I övrigt en fin sträcka och morgonsol som började bringa fram lite värme kropparna. Efter denna sträcka återstod bara en cykling på ca 20 km till målet, merparten på två riktigt fina leder, varav den sista leden gick upp och ner längs en ravin och tog lite längre tid än beräknat. Väl i mål passerade vi mållinjen som fyror. Nöjda att komma i mål men förstås lite besvikna då siktet var ställt högre än så. Nu laddar vi om för kommande tävlingar! Detta var den första av 3 tävlingar i Svenska Adventure Racing serien (www.arseries.se). Mer bilder och resultat finns på http://karlstadmultisport.se/legrandtour/?p=195

Kör hårt så länge!

Henrik & Peter

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s