Majcykling

Våren har inneburit en del sjukdagar då jag lyckades pricka in en blindtarmsoperation i slutet av mars. För att ändå få ihop en del träningstimmar inför sommarens tävlingar och turer, åkte jag med Cissi till Stockholm för lite vårcyklingen under första maj-helgen, för att sedan själv fortsätta till Billingen veckan därefter.

fötter

Första helgen innebar en del cykling vid Flottsbro, på knixiga stigar och med ett underbart väder. Alltid kul att känna att jag utvecklas, vilket jag tror gör att jag just nu tycker cykling är så roligt. Efter en helg med några timmar i sadeln och även årets första paddeltur, startade jag i Lidingö MTB för att få till ett bra träningslopp. Hade inte något riktigt tryck i benen (eller, tokstum är nog ett mer rätt ord..) men trampade i alla fall in på en 8:e plats i tävlingsklassen.

Stockholm mig

Jag åkte sedan själv vidare till Billingen där jag har en del släkt i de trakterna. Bodde i en stuga utefter Billingeleden, men trots att vi under tidigare år haft strålande solsken, prickade jag in en hel vecka med + 4 grader och spöregn… Fördelen med multisport är att vi behöver vara bra på flera grenar – varför jag valde att springa mestadelen av veckan. Avslutade veckan med att delta i Billingeracet, 80 km långlopp på MTB. Kändes hyfsat men fegade alldeles för mycket i starten vilket innebar att jag hade flera hundra åkare före på stigarna och fick köa en del. Bara att komma ihåg det till nästa år och köra fortare helt enkelt. Blev 3:a i D 30 och fick några bra träningstimmar till.

Förra helgen tog jag och några kompisar en tur till Vålådalsfjällen för att se om stigarna torkat upp och om Ivar ställt till allt för stor oreda på stigarna. Det var förvånansvärt torrt när vi trampade iväg till Isjödalen och sedan testade en ny stig på hemväg. Där hade tyvärr Ivar ställt till med lite väl mycket oreda, men som multisportare så är ju alltid cykelbärande bra att träna på… Solen sken och vi hade runt 20 grader – Våren är här!

Vålådalen mig

/Martina

 

Notering | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s