Laget inför Stockholm Extreme!!!

Stockholm Extreme har varit ett av lagets stora mål varje säsong och det var en stor besvikelse då det inte blev något race ifjol. Både för att vi gillar formatet, fyrmannalag, en mix av stad och skog och hav samt tillräckligt långt mörkt och kallt för att det skall hinna bli riktigt jobbigt och den där adventure racing-känslan ska infinna sig. Men oxå för att det brukar vara ett välordnat arrangemang med härligt publikstöd och uppmärksamhet. Så när tävlingen kom tillbaka blev det såklart ett av huvudmålen för säsongen. Tyvärr så visade det sig rätt tidigt att vi var tvungen att leta ersättare för både mig (Arvid) och Henke. Vi hade många bra namn på kroken men det verkade länge som vi inte skulle få ihop det. Plötsligt föll allt på plats och det var meningen att Sonny Peterson (Aros Adventure) sonny

och Fredrik Nylén (Sweco Adventure) men i sistastund får Fredrik en skada och måste bedrövad kasta in handduken! Nu var dock tärningen kastad och jakten på en fjärde person gick vidare. Lite efterforskningar och några samtal senare så blev det klart att Peter Gustavsson (Team Isaberg)

peterG 

hoppar in! Nybakad SM silvermedaljör i multisportsprint och 5:a i sin debut! på Åre Extreme Challenge så formen och farten finns där. Peter är rätt ny i AR sammanhang men har en gedigen meritlista i både skidor och MTB så det ska bli riktigt kul med honom på laget! Sonny behöver knappast någon vidare presentation för de som följt svensk AR / multisport senaste 10 åren med tex 2 VM brons i bagaget. Förutom det tunga meriter och segar i fjällöpning (ICEBUG 24) och skridskor (Vikingarännet) övriga original-medlemmar blir då Martina och Peter. Martina har ju även hon dubbla VM brons i AR som exempel på toppen av ett isberg. Peter som även han har massor med rutin från AR VM och navigering kommer hålla i kartan som en kung. Så tillsammans med all övrig rutin och Peter G’s urkraft som han visade prov på i Åre kommer årets Statkraftlag bli en rejäl match för Thule och Försvarsmakten med flera! Vi brukar ju gilla att slåss om toppplaceringarna och i år blir det inget undantag!

Och om ingen missat det knep Cissi ett VM-guld i MTBO efter ett kanonlopp idag! Hatten av och stort grattis!! 

Kör hårt laget! / Arvid – administrativ kapten 🙂

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s