En halvtidsresumé av MTB-säsongen 2016

På något vis känns det precis som om sommaren just har börjat, men kalendern säger något annat, sista juli nästa helg. Är det verkligen så att allt går snabbare ju äldre man blir? Eller blir man sämre på att leva i stunden och rusar mellan ögönblicken? Med en snart 4-åring och en snart 2-åring i hemmet så försöker jag sno åt mig deras förmodade evighetslånga känsla av rådanade sommarlov så mycket jag bara kan…

Igår cyklade vi i skogen, stannade och åt blåbär och tränade i de hemliga hoppen intill Bräntberget här i Umeå.

Men! Nu var det ju inte det som detta skulle handla om! (men man måste ju, som bekant – börja nånstans!)

MTB-premiär blev för mig ovanligt tidigt i år, med två deltävlingar i KEPS CUP redan i slutet av mars. En 4:e plats i Täby och en 3:e plats i Ursvik dagen efter. Blev en kul premiär på ny cykel och på barmark för första gången i år. Tekniska och roliga banor, trötta ben och bra motstånd med Emil Lindgren i spets båda dagarna.

Efter KEPS brände jag av en lång förkylning, det sista av föräldraledigheten och sedan tillbaka till arbete. Nästa race blev ett KM ute på Obbolas fantastiska stigar. Bra tryck i benen och alldels lämplig tävlingstid (45 min!).

IMG_2428

Foto ovan: Foto Ram Umeå.

Kort därefter dags för Tolvtjärnsloppet, första längre racet för i år. Bra motstånd i form av Martin Eriksson från cykloteket som vann enkelt. Teamade istället ihop mig med unge och mycket lovande Anton Niederbach från Övik. Vi samarbetade för att hålla resterande bakom oss och gjorde i slutet upp om andra platsen som Anton starkt spurtade till sig före mig. Detta blev en bra genomkörare och även längsta passet på säsongen.

ant

Anton och jag pustar ut efter målgång.

Nästa race, redan helgen efter var Krafttrampet i Skellefteå 11/6. En lättåkt bana på 5 mil med mestadels grusväg och några kortare stigavsnitt. Hade två scenarion i huvudet, köra hårt från start i första backen och se vilka som skulle haka på eller att ta det ”lugnt” och lägga in en stöt mot slutet. Inte helt oväntat blev det alternativ 1 då startskottet väl gick.

Hade turen att få lucka direkt tillsammans med en åkstark kille från norrbotten, Blom. Vi växeldrog och hade vid ca 20 km in i racet en lucka på ca 2 min till övriga i fältet. Oturligt nog punkterade Blom och jag blev ensam i tät med halva loppet kvar. Körde på det jag kunde och visste att jag hade en grupp jagandes bakom (i denna grupp var lagkamrat Peter med som schysst nog lät bli att ta några förningar). Nästan ikappkörd på slutet men lyckades komma undan med segern i behåll, riktigt skönt med tanke på hur loppet artade sig! Peter slutade på en fin 3:e plats.

IMG_2506

Sista utförslöpan innan målgång i krafttrampet 2016.

Nu har vi kommit till en av mina favoriter, Obbola Challange. En bana som är som gjord för både mig och min epic. För att göra det hela ännu mer perfekt så hade det regnat i veckan och regnet stod stundtals som spön i backen även på tävlingsdagen. Det blev tekniskt sett väldigt utslagsgivande och jag tog mig först i mål med ca 10 minuter marginal till tvåan.

IMG_2726

Vår son Luke var också med och körde lilla OC (för tredje gången gillt) bland massor av andra cykelglada barn.

IMG_0197

Sommaren är nog rätt lång ändå och än finns det mycket kvar. Nästa som händer på tävlingsfronten blir Norrlandsmästerskapen och Bikeboost här i Umeå i slutet av augusti.

Och innan dess får det bli många fler härliga sommarminnen och cykelturer.

Henrik

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s