3:a på Salomon trail Ultra

I helgen avverkades ett av Umeås finaste lopp, 5mil från Tavelsjö in till Umeå. Loppet går i fin terräng och mestadels på stig. I årets tävling låg dessutom en helkväll på Bishops i potten och prestigen att bli den starkaste tisdagsmorgonslöparen.

SST Ultra 2
Foto: Stefan Arvidsson

Googlar man på wikipedia och ”tisdagsmorgonslöpare” kommer följande bild upp.
Tisdag 05:30 kutas det oavsett väder i ca 2h. Stiglöpning, snöpuls och i värsta fall även på vägen. Simon och Erik är de trognaste morgonlöparvännerna. Tisdagslöpning förekommer även i städer söderöver men då ingår alltid fika 🙂

STT ultra 4

Erik och Jag låg ihop hela loppet och ingen vågade släppa mer än 2 meters lucka, gratis wiessbier kan tom motivera mig att kuta fort. Med en mil kvar lyckades dock taktiken att rycka i stigningarna vid hamptjärnsstugan, 3 minuter på 95% av max gav en rejäl lucka till Erik och ytterligare en löpare. Luckan höll ända in i mål, tittade bakåt 3000 gånger sista 5km då benen var aningens stelare än 3,5h tidigare.

STT Ultra pall
Foto: Stefan Arvidsson

Imorgon väntar ytterligare en Umeå klassiker. Obbola challenge, ett 4.2mil tekniskt MTB lopp med tre roliga slingor. Har cyklat igenom banan i veckan och roligare bana får man ju leta efter, det ryktas dessutom om deltagarrekord och stenhård konkurrens. Gäller att snäppa upp sig för att våga logga in på jobbet på måndag.

Avslutar med den trevligaste bilden 🙂
STT Ultra 1

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 3:a på Salomon trail Ultra

  1. capt. skriver:

    Snyggt Peter!!! 🙂 Väl förtjänad wiessbier

Lämna en kommentar